Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik Ljeppersklup Burgum: Een Koude maar Gezellige Start van het Jaar!

Op 5 januari vond voor de derde keer een nieuwjaarsduik plaats op het terrein van Ljeppersklup Burgum. De ljeppers en vrijwilligers van de ‘klup’ waren aanwezig. Ondanks de ijzige temperaturen besloten zes dappere bikkels de uitdaging aan te gaan en het koude water te trotseren.

Supporters en warme drankjes
De sfeer aan de waterkant was levendig. Terwijl de bikkels zich voorbereidden op hun duik, stonden supporters warm aangekleed met dampende bekers warme chocolademelk of glühwein in hun handen. De aanmoedigingen van supporters maakten de sprong in het water nét iets makkelijker voor de deelnemers.

Na hun moedige duik werden de bikkels opgewacht met warme chocolademelk om weer op temperatuur te komen. Het was duidelijk dat de koude plons hen niet alleen een frisse start van het jaar gaf, maar ook een gevoel van voldoening en saamhorigheid.

Winterse stamppot als beloning
De middag draaide niet alleen om de nieuwjaarsduik. Twee vrijwilligers, Bart en Marco, hadden zich al vroeg op de dag ingezet om een stamppotbuffet te verzorgen. Dit buffet, een traktatie voor de vrijwilligers en ljeppers van de ‘klup’, werd in onze kantine geserveerd. Voor de gelegenheid waren er heaters geplaatst, maar de winterkou bleef voelbaar. Toch mocht dat de pret niet drukken.

Het buffet bestond uit de traditionele boerenkool van Bart en de hutspot van Marco, beide werden die met smaak gegeten. Een speklapje en rookworst mocht niet ontbreken. Het was een moment van samen komen om het afgelopen seizoen af te sluiten en alvast het nieuwe jaar in te luiden.

Met dank aan de vrijwilligers van het afgelopen jaar hopen we ook het fierljep seizoen 2025 weer een succes van te maken. We starten op zaterdag 17 mei met de eerste wedstrijden van het Frysk Ljeppers Buon

Hoewel de middag koud was, was de saamhorigheid warm voelbaar door alle betrokkenen van ljeppersklup Burgum.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.