Team Fryslân wint tweekamp in Buitenpost

Zaterdagmiddag 1 juli werd er op de schansen van Fierljepklup Buitenpost de jaarlijkse tweekamp tussen Team Fryslân en Kamp Holland gesprongen.

Als eerste mochten de Meisjes, Jongens en de eerste Senioren elk 4 maal springen om een goede afstand neer te zetten. Van deze vier sprongen wordt per springer de verste afstand meegenomen  in het totaal klassement.

Na de eerste ronde stond Team Fryslân voor met 2.18m.
Na de tweede ronde breide Team Fryslân  hun voorsprong uit naar 6.79m.
Ook in de derde ronde wisten de Friezen de voorsprong nog uit te breiden naar 9.31m.
Na de vierde ronde wisten de Hollanders iets van de achterstand terug te pakken maar stond Team Fryslân nog steeds voor met 7.28m.

Daarna was het de beurt aan de Dames, Junioren en 2e groep Senioren om hun 4 sprongen te maken.

Na de eerste ronde waarin er door een aantal Friezen en Hollanders niet zo goed was begonnen was de voorsprong voor Team Fryslân uitgebouwd tot maar liefst 18.50m
In de tweede ronde wisten de Hollanders een mooi stuk van hun achterstand in te halen maar was het nog steeds Team Fryslân die aan de leiding ging met 4.15m voorsprong.
De derde ronde was weer een goede voor de Hollanders en wisten dan ook de achterstand op Team Fryslân terug te brengen naar nog maar 0.16m.
De vierde ronde was dan ook erg spannend. In het verloop van deze ronde raakte Team Fryslân de voorsprong kwijt en kwamen zelfs op achterstand. Het kwam voor Team Fryslân uiteindelijk aan op Nard Brandsma die in de eerste drie pogingen geen afstand wist neer te zetten. Gelukkig sprong hij in zijn laatste sprong een solide 19.80m. Waardoor de voorsprong voor Team Fryslân, onder leiding van teamcaptains Bart Helmholt en Arend-Tjeert Hofstee, uiteindelijk op 5.66m kwam en hiermee de tweestrijd wisten te winnen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.