Bart Helmholt benoemt tot erelid van de Ljeppersklup Burgum

Op 19 augustus 1982 zag hij als prematuur van 28 weken en met een gewicht van 1800 gram het levenslicht in de Vroedvrouwenschool te Heerlen. Niemand kon toen vermoeden dat deze kruimel zou uitgroeien tot de meest succesvolle fierljepper van Fryslân.

Na 7 NFM-titels, 8 Nederlandse titels en  maar liefst 9 Friese titels, waarbij hij zelfs twee keer de Sulveren Pols definitief in zijn bezit sprong, zette hij vorig jaar een punt achter zijn actieve fierljepcarrière.

Stoppen op het hoogtepunt was zijn adagium. Dit liet hij zien in zijn afscheidsjaar. Hij scherpte het Fries- en Nederlands record aan tot maar liefst 21.64 meter en werd en passant ook nog eens Nederlands Kamipoen. In ruim 400 wedstrijden wist hij 196 dagtitels te veroveren.

Nee, een geboren toptalant was hij niet! In de prestatielijst aller tijden van Friese jongens kom je de naam van Bart Helmholt niet tegen. Zijn sportmentaliteit en enorme doorzettingsvermogen hebben hem gebracht waar hij wlde zijn.

Het zijn ook die karaktereigenschappen die de Friese sportverslaggevers hebben gemotiveerd om hem de oeuvreprijs toe te kennen bij het Friese Sportgala.

 

Vijf jaar geleden benoemde het bestuur van de Ljeppersklup Burgum, helaas om totaal andere redenen, hun legendarische clubicoon Eelke Scherjon, tot 1e erelid van de vereniging.

 

Het was het bestuur van de Ljeppersklup Burgum een eer en een genoegen om op woensdag, 29 maart 2017, tijdens haar ledenvergadering, Bart Helmholt te benoemen als 2e erelid van haar vereniging.

Wij hopen dat wij als club nog vele jaren plezier mogen beleven van zijn ongeëvenaarde passie voor deze prachtige sport en zien uit naar het moment dat zijn visie en drive zal bijdragen tot de ontwikkeling van nieuwe records en kampioenen binnen de club.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.