Afsluiting fierljepseizoen 2021 (25 sept.!!!)

Na een prachtig NK, een week eerder, hebben we als club een geweldig seizoen afgesloten. Bij de wedstrijden in juli en augustus werden we als accommodatie al getrakteerd op meer dan 40 PR’s op één wedstrijddag in de 3e, 2e en 1e klas. Net als een week eerder was het ook nu weer prachtig weer. De jeugd, die nog een wedstrijdje wilde springen, hebben zich op vrijdagmiddag nog even voorbereid d.m.v. een laatste training van Bart. Wat mij toen het meest verbaasde was de 4-jarige Yfke Rixt Struiksma. Als volleerd fierljepster klom ze de klimpaal uit en in de top zwaaide ze naar haar moeder met de kreet: “Sjoch mem!”.

Ze was zaterdagmiddag getuige van de jeugdwedstrijd. Toen ik haar vroeg of ze ook patat met een snackje kwam eten kon haar middag niet meer stuk. Bij herhaling kwam ze bij me langs voor een ‘high-five’ of een ‘box’. Toen ik haar vroeg of ze een frikandel of een kroket wilde was haar antwoord duidelijk. Het was dan ook een feest om haar bij de club aan tafel te zien.

We waren getuige van een prachtige spannende wedstrijd bij de meisjes en de jongens op de jeugdschansen. De wedstrijd bij de meisjes bleef ook tot de laatste sprong spannend omdat Yrsa had ingestemd met deelname buiten mededinging.

Meisjes jeugdschansen:

Naam: 1e 2e 3e Pl.
Lieke Douwes 5,43 5,80 6,07 3
Lotte Post 5,25 5,67 N
Anna Sietsma 5,59 6,69 6,54 2
Silke van Kammen
Femke Pytsje Struiksma 6,37 6,20 7,25 1
Yrsa Maats 8,81 N N BM

                                         

Jongens jeugdschansen:

Naam: 1e 2e 3e Pl.
Lars Geerdink 7.05 7.03 6.70
Daniël Haanstra 7.34 7.34 7.52 2
Wout Dijk 7.07 7.10 7.43 3
Jildert Veltman 6.91 7.47 7.65 1

Omdat de andere leden hadden gekozen voor voetbal in de opblaasbare bording werd hierna het veld ingericht.  De loting werd verricht door de gelegenheids-aanvoerders Chris, Hidde, Auke-Jan en Jasper. Er ontspon zich een spannend toernooi met zelfs ouders (op Zweedse klompen) op de goal. . De teams van Hidde en Auke Jan speelden om de 3e en 4e plaats. Deze spannende kruisfinale eindigde met een 3-3 eindstand. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Maar liefst 12 penalty’s per team moesten uitsluitsel geven. Team Hidde 4 en team Auke Jan 3.

Hierna was het theater voor team Chris en team Jasper voor de 1e prijs. Een bloedstollende finale leverde de winst (4-3) op voor het team van Chris.

Inmiddels waren de barbecues op ’stoom’ gebracht en kregen we als leden en vrijwilligers een geweldig buffet voorgeschoteld. Met dank aan de dames van de catering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.