IJzersterke comeback fierljepgrootheid Bart Helmholt

Bart Helmholt is tevreden na zijn 20,94 meter in Burgum. Foto: Henk Jan Dijks

Alsof er niets veranderd is in Friesland fierljepland. Legende Bart Helmholt maakte zaterdagavond na vier jaar zijn comeback in Burgum en noteerde meteen de verste sprong van de avond.

Daarmee werd hij overigens niet de koning van de avond. Die eer was weggelegd voor Sytse Bokma. Helmholt mocht namelijk nog niet meedoen met de topklassers, de 37-jarige politieagent uit Burgum kan pas na vijf wedstrijden in de tweede klasse promoveren naar het hoogste niveau. Helmholt reikte tot 20,94 meter, Bokma (Hindeloopen) tot 20,25 meter.

Helmholt was niet de enige voormalige topper die werkt aan een terugkeer op het hoogste niveau. Age Hulder en Oane Galama zijn ook matadoren die denken in dit coronaseizoen weer eliteljeppers te kunnen worden. Ook zij konden in Burgum terugkijken op een geslaagde rentree.

Bij de vrouwen toonde Marrit van der Wal aan dat de coronacrisis haar sportieve vorm niet heeft aangetast. De Nederlands kampioene uit It Heidenskip was op de schansen van Burgum ouderwets de beste. Na een 15,39 meter in de voorronde, kwam Van der Wal in de finale tot 16,70 meter.

De wedstrijd in Burgum was de eerste in een reeks van elf dit coronajaar. Woensdagavond wordt het ingekorte seizoen vervolgd in IJlst.

Bron Lc 18-7-2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.