Daan Postma uit Tytsjerk derde bij FK fierljeppen

IJLST – Daan Postma uit Tytsjerk is zaterdag bij het Fries Kampioenschap fierljeppen voor jeugd derde geworden bij de jongens tot en met tien jaar. Zijn derde sprong was zijn beste: 8,38 meter.

Reinder Haanstra van ljeppersclub It Heidenskip werd winnaar dankzij een sprong van 8,92 meter. Ook voor hem was dit zijn derde sprong in IJlst In de finale wisten beide jongens zich niet meer te verbeteren. Jorrit Bouwstra uit Reduzum deed dit wel. In de voorronde was zijn beste sprong 8,33 meter, in de finale haalde hij achtereenvolgens 8,42 en 8,61 meter. Met die laatste sprong verdrong Jorrit alsnog Daan Postma van de tweede plaats.

Bij de meisjes tot en met tien jaar viel Silke van Kammen uit Burgum met een zesde plaats buiten de prijzen. Haar verste sprong was 5,96 meter. Een groot verschil met winnares Vienne van der Knaap uit IJlst, die met 8,91 meter zelfs verder sprong dan de winnaar bij de jongens tot en met tien jaar. Tweede bij de meisjes werd Nynke Klijn Velderman uit Koudum (7,59 meter).

Bij de jongens van elf en twaalf jaar werd Sietse Lefferts uit Buitenpost vierde met een sprong van 10,10 meter. Douwe Franke Westra uit Burgum vijfde dankzij 9,66 meter. De drie prijswinnaars waren: 1. Mads Tolsma uit Berlikum 11,02 meter in de finale), 2. Timo van der Knaap (IJlst) (10,66 meter) en 3. Riemer Zijlstra uit Oosthem (10,31 meter).

Het winnende meisje bij de elf- en twaalfjarigen was Hylkje Hoekstra uit IJlst. Zij kwam met 9,67 meter één centimeter verder dan Douwe Franke Westra uit Burgum bij de jongens. Yenthe van Kammen uit Burgum moest bij de meisjes genoegen nemen met de vijfde plaats, dankzij 8,48 meter.

Nieuw Nederlands record dames in Burgum: 18,19

BURGUM – Marrit van der Wal uit It Heidenskip heeft vorige week woensdag in Burgum haar Nederlands fierljeprecord verbeterd. Ze sprong voor het eerst over de 18 meter, namelijk 18,19 meter.

Het nog verse oude record bij de vrouwen stond op ook haar naam. Dat sprong ze een paar weken geleden op haar thuisschans: 17,89. Daarvoor stond het Nederlands record op 17,58 meter, ook van Marrit van der Wal, gesprongen in 2016.

Thewis Hobma uit Harlingen wint in de topklasse de ene na de andere wedstrijd. Hij won in Burgum met 21,41 en verbeterde daarmee zijn anderhalve week geleden gesprongen beste persoonlijke prestatie met 7 centimeter.

Rutger Haanstra was bij de jongens de beste met 18,23 meter, Femke Rispens kwam bij de meisjes tot 15,06. Deze twee wonnen dit seizoen al diverse wedstrijden. Wietse Nauta uit IJlst was met 18,63 meter de sterkste bij de junioren.

Hobma wint NFM

IT HEIDENSKIP – Thewis Hobma uit Harlingen heeft zaterdagavond de Nationale Fierljep Manifestatie gewonnen. Zijn 20,49 meter was goed voor de overwinning in It Heidenskip.

Hij bleef Sytse Bokma (20,30) uit Hindeloopen en de Utrechter Rian Baas (20,20) voor. De eerstvolgende wedstrijd voor de toppers is het Fries kampioenschap in Winsum, komende zaterdagmiddag 10 augustus vanaf half twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.