Ljeppersklup Burgum ‘verguld’ met nieuwe jeugdpolsen en nieuwe hoofdsponsor. 

De Ljeppersklup Burgum ontving zaterdag, 18 mei, bij haar seizoensopening met een 3e klas wedstrijd voor de jeugd, twee nieuwe jeugdpolsen. In het 125e jubileumjaar van Dorpsbelangen Burgum werd in 2018 een prijsvraag uitgeschreven voor “Het beste plan voor Burgum.” Een door de Ljeppersklup Burgum ingediend plan werd als één van de drie beste plannen beloond.

Jaap Kingma en Annet Postma reikten namens Dorpsbelangen Burgum de twee polsen uit aan twee van de jongste fierljepperkes Silke van Kammen en het neefje van Annet, Daan Postma. De Ljeppersklup Burgum was extra verguld omdat ze bij deze gelegenheid ook de volledige nieuwe outfit van springers, trainers en vrijwilligers van haar nieuwe hoofdsponsor Jumbo Burgum mocht presenteren.

In de wedstrijd voorafgaand aan deze presentatie wisten maar liefst 6 fierljeppers van Burgum de licentie te behalen voor de 2e klas wedstrijden in de ROC Friese Poort Competitie.

Daan Postma won namens Burgum de wedstrijd voor jongens t/m 10 jaar.

Ditzelfde deed Hidde de Jong bij de jongens 12+. In de categorie jongens 11 en 12 jaar won Sietse Lefferts uit Buitenpost.

Op de grote schans ging de winst naar Romke Jan Kootstra uit Garyp die net als zijn ‘medestrijders’ Thijn Postma, Thijmen Veenstra en Chris Geerdink de licentie behaalden. Ditzelfde gold voor Judith de Haan bij de meisjes en Astrid van der Veen bij de dames. Kortom: een geweldige start voor de Ljeppersklup Burgum.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.