FLB Nieuws

Fierljeppen.frl Frysk Ljeppers Boun

 • Marrit van der Wal houdt met titel Friese eer hoog op NK fierljeppen
  by Tessa Kramer on 19 september 2021 at 17:35

  Met een sprong van 16,31 meter heeft Marrit van der Wal uit It Heidenskip zaterdagmiddag het NK fierljeppen in Burgum gewonnen. Bij de mannen haalde geen Fries het podium. Wouter van Midden won die categorie. In de voorronde kwam hij tot een sprong van 21,42 meter. Daar kwam de concurrentie in de finale niet meer Het bericht Marrit van der Wal houdt met titel Friese eer hoog op NK fierljeppen verscheen eerst op Fierljeppen.frl.

 • De Útljepperwedstrijd in Grijpskerk
  by Tessa Kramer on 13 september 2021 at 14:24

  Zaterdag 11 september is de Útljepperwedstrijd gehouden in Grijpskerk. Deze wedstrijd was voor ljeppers die niet deelnemen aan het NK. De indeling was volgens de  5 gebruikelijke categorieën nl. Senioren, Junioren, Dames, Jongens en Meisjes. De indeling vond plaats op basis van persoonlijk record. Anders dan anders was dat er géén lijntjes, sectoren en balletjes in het zandbed lagen. Het bericht De Útljepperwedstrijd in Grijpskerk verscheen eerst op Fierljeppen.frl.

 • Nard Brandsma en Marrit van der Wal winnen het FK
  by Tessa Kramer on 6 september 2021 at 07:28

  Zaterdag 4 september vond voor de 65e keer het Frysk Kampioenskip Fierljeppen in Winsum plaats. De nieuwe Friese Fierljep Kampioenen zijn: bij de Famkes Inger Haanstra uit it Heidenskip, zij won met een afstand van 13.95 m, bij de Jonges won Germ Terpstra uit Tzum met een afstand van 17.69 m wat ook een persoonlijk record Het bericht Nard Brandsma en Marrit van der Wal winnen het FK verscheen eerst op Fierljeppen.frl.

 • FK Fierljeppen 2021
  by Tessa Kramer on 2 september 2021 at 07:09

  It hat lang stil west, mar de fergunning is rûn! It FK op 4 septimber giet troch as in Corona-check festival mei maks It FK op 4 septimber giet troch as in Corona-check evenemint mei maks 750 besikers en in ljeppersfeest. De blaaskapel is derby, der binne foodtrucks en nei de wedstriid spilet in band. Het bericht FK Fierljeppen 2021 verscheen eerst op Fierljeppen.frl.

 • Informatie NK Burgum 2021
  by Tessa Kramer on 31 augustus 2021 at 12:14

  Beste Fierljep- en Polsstokverspringfamilies, Op zaterdag, 18 september a.s. vindt het Nederlands Kampioenschap Fierljeppen plaats op onze accommodatie ‘De Jint“ te Burgum. Deze wedstrijd is elk jaar een hoogtepunt op de fierljep-kalender. In overleg met de veiligheidsfunctionaris van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft het bestuur van de Ljeppersklup Burgum besloten om deze wedstrijd te laten plaatsvinden Het bericht Informatie NK Burgum 2021 verscheen eerst op Fierljeppen.frl.